Γλυκιές συνταγές για τα παιδιά!





Πλησιάζει το σαββατοκύριακο, η διάθεσή μας φτιάχνει και έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε το αγαπημένο γλυκάκι για το παιδάκι μας. Τι καλύτερο από μια νόστιμη και υγιεινή σπιτική συνταγή για τους μικρούς μας φίλους; Το γλυκό της μαμάς είναι πάντοτε ωραίο και νόστιμο!

Μπανανοκρέπες


Υλικά:

1 ώριμη μπανάνα (με καφέ κηλίδες)
2 αυγά ελ. βοσκής ή βιολογικά
1 κουταλιά βρώμη

Εκτέλεση:

Με ένα πιρούνι λιώνουμε την μπανάνα, προσθέτουμε τα 2 αυγά και χτυπάμε όπως την ομελέτα. Σε μαντεμένιο ή ανοξείδωτο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο κλαριφιέ ή λάδι καρύδας για μαγειρική. Προσθέτουμε το μίγμα κουταλιά κουταλιά ή σε ανοξείδωτα κουπ κουάτ για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Κέικ φρούτων με βρώμη


Υλικά:

2 αυγά
4 ασπράδια
1 ½ κούπα βρώμη
2 μήλα
1 μπανάνα
1 κούπα καρύδια/αμύγδαλα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ τα φρούτα ώστε να γίνουν κρέμα. Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα καρύδια ώστε να γίνουν πούδρα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Αν θέλουμε προσθέτουμε μια ακόμα μπανάνα χοντροκομμένη, σταφίδες, cranberries και σταγόνες μαύρης σοκολάτας! Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τετράγωνο ή ένα τσέρκι 20 Χ 20εκ. ή μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε 40′περίπου στους 180 βαθμούς. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι όπου η λάμα του θα πρέπει να βγαίνει καθαρή. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το κέικ βγαίνει κάπως υγρό στο εσωτερικό του μην ανησυχείτε, δεν είναι ωμό! Επειδή είναι αρκετά χορταστικό το κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μερίδες.

Τρουφάκια καρύδας με κουβερτούρα


Υλικά:

3 φλιτζάνια ινδική καρύδα
1 φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί

Εκτέλεση:


Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και λιώνουμε το μέλι μέσα του. Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μπαλάκια και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα. Φυλάσσουμε σε αεροστεγώς τάπερ στο ψυγείο.


Σχόλια